Choklad och mint är en toppenkombination!
Skär fudgen i små bitar.
Ingredienser
50 g smör
4 msk kakao
5 dl socker
2 dl grädde
100 g mörk choklad
2 msk ljus sirap
5 polkagriskäppar
Instruktioner
- Lägg bakplåtspapper i en form, 30 x 20 centimeter.
- Lägg allt utom polkagrisar i en kastrull. Låt sakta koka samman till 113 grader. Rör runt då och då. Ta bort kastrullen och rör tills fudgen blir 50 grader.
- Vispa sedan i 5 minuter med elvisp.
- Lägg fudgen i formen och tryck ut den. Hacka polkagrisarna i bitar och tryck lätt ner dem i fugden. Låt stå och svalna. Skär sedan i små bitar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegott! Vi rörde i chokladen när fudgesmeten kokat klart, samt tog även i en del polkagrisar i den färdigkokta smeten, som också smälte och gav lite polka smak. Fudgen var verkligen försvinnande god, och smälte i munnen...