Polkafudge

Serverar: 15 portioner

Choklad och mint är en toppen­kombination! Skär fudgen i små bitar.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 msk kakao
  • 5 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 polkagriskäppar
  • Instruktioner

    1. Lägg bakplåtspapper i en form, 30 x 20 centimeter.
    2. Lägg allt utom polkagrisar i en kastrull. Låt sakta koka samman till 113 grader. Rör runt då och då. Ta bort kastrullen och rör tills fudgen blir 50 grader.
    3. Vispa sedan i 5 minuter med elvisp.
    4. Lägg fudgen i formen och tryck ut den. Hacka polkagrisarna i bitar och tryck lätt ner dem i fugden. Låt stå och svalna. Skär sedan i små bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    babina 21 december 2012

    Jättegott! Vi rörde i chokladen när fudgesmeten kokat klart, samt tog även i en del polkagrisar i den färdigkokta smeten, som också smälte och gav lite polka smak. Fudgen var verkligen försvinnande god, och smälte i munnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben