Polkaparfait

Serverar: 4 portioner

Enkel och väldigt omtyckt.

Ingredienser

  • 1 hg polkagrisar (måste vara hårda blanka)
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Krossa polkagrisarna grovt i mortel. Vispa grädden tjock. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda äggsmeten i grädden och rör ner polkakrosset. Spara gärna lite till garnering om så önskas. Häll allt i en form och ställ i frysen. Vid servering doppas formen i vatten och själpes upp. Strö ev över garneringen (polkakrosset).
    2. Tag fram parfaiten från frysen 10-15 minuter för servering.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben