Pone

Serverar: 12 portioner

En spännande kaka med exotiska smaker. Ponen är sprängfylld med rotfrukter och exotiska kryddor. Cassava är en rotfrukt som kan köpas i välsorterade matbutiker. Den är dessutom glutenfri eftersom den inte innehåller något mjöl.

Ingredienser

  • 450 g färsk cassava
  • 150 g pumpa eller sötpotatis
  • 220 g kokos, helst färsk
  • 1 ¾ dl socker
  • 1 ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk äkta vaniljpulver (eller vaniljsocker)
  • ½ tsk färskriven muskot
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • 30 g smält smör
  • Servering
  • Vaniljglass eller lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form ca 22 cm i diameter.
    2. Riv cassava och pumpa eller sötpotatis på rivjärn eller i matberedare och mixa det sedan slätt med stavmixer. Riv kokosen i matberedare. Glöm inte att ta bort allt brunt innerskal, det går bra med en potatisskalare. Mixa den därefter lätt med stavmixer.
    3. Blanda alla ingredienser och häll blandningen i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 1-1½ timme. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna.
    4. Servera kakan som den är eller med vaniljglass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben