En spännande kaka med exotiska smaker. Ponen är sprängfylld med rotfrukter och exotiska kryddor. Cassava är en rotfrukt som kan köpas i välsorterade matbutiker. Den är dessutom glutenfri eftersom den inte innehåller något mjöl.
Ingredienser
450 g färsk cassava
150 g pumpa eller sötpotatis
220 g kokos, helst färsk
1 ¾ dl socker
1 ½ tsk mald kanel
½ tsk äkta vaniljpulver (eller vaniljsocker)
½ tsk färskriven muskot
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
½ dl vispgrädde
30 g smält smör
Servering
Vaniljglass eller lättvispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsfast form ca 22 cm i diameter.
- Riv cassava och pumpa eller sötpotatis på rivjärn eller i matberedare och mixa det sedan slätt med stavmixer. Riv kokosen i matberedare. Glöm inte att ta bort allt brunt innerskal, det går bra med en potatisskalare. Mixa den därefter lätt med stavmixer.
- Blanda alla ingredienser och häll blandningen i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 1-1½ timme. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna.
- Servera kakan som den är eller med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)