Kalkonbröstfilé kan bytas ut mot kycklingbröst. Smarrig bjudrätt.
Ingredienser
Kalkonbröstfilé ca 2 kg
2 msk smör
1 flaska porter
2 dl outspädd svartvinbärssaft
1 gul lök i bitar
1 st katrinplommon
10 st enbär
10 st svartpepparkorn
2 tsk salt
2 tsk torkad timjan
4 msk idealmjöl
2 dl vispgrädde
1 st buljongtärning
Instruktioner
- Bryn kalkonbrösten runt om.
Lägg i lök, plommon och kryddorna och späd med porter och saft. Bräsera bröstet i ca 30 minuter. Prova gärna med stektermometer. Vid 65 grader ta upp köttet och lägg att vila med folie över.
Tillrätta såsen: Vispa ihop mjöl och grädde och rör ned detta i kokspadet. Tillsätt buljongtärningen. Koka i ca 3 minuter under omrörning. sila och smaka av med salt och peppar.
- Skär kalkonbrösten i skivor och servera med såsen och potatiskakor (se recept) eller pressad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det verkar gott och porterstek är alltid ett säkert kort. Kalkon är ganska ljust kött så portern kan säkert bytas ut till en torr, äpplig cider. /herrp