Porterkalkon

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Kalkonbröstfilé kan bytas ut mot kycklingbröst. Smarrig bjudrätt.

Ingredienser

  • Kalkonbröstfilé ca 2 kg
  • 2 msk smör
  • 1 flaska porter
  • 2 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 gul lök i bitar
  • 1 st katrinplommon
  • 10 st enbär
  • 10 st svartpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk torkad timjan
  • 4 msk idealmjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st buljongtärning
  • Instruktioner

    1. Bryn kalkonbrösten runt om. Lägg i lök, plommon och kryddorna och späd med porter och saft. Bräsera bröstet i ca 30 minuter. Prova gärna med stektermometer. Vid 65 grader ta upp köttet och lägg att vila med folie över. Tillrätta såsen: Vispa ihop mjöl och grädde och rör ned detta i kokspadet. Tillsätt buljongtärningen. Koka i ca 3 minuter under omrörning. sila och smaka av med salt och peppar.
    2. Skär kalkonbrösten i skivor och servera med såsen och potatiskakor (se recept) eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    herrp 3 januari 2010

    Det verkar gott och porterstek är alltid ett säkert kort. Kalkon är ganska ljust kött så portern kan säkert bytas ut till en torr, äpplig cider. /herrp

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben