Arnes porterkalkon i tryckkokare

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Utesluter man redningen och använder osockrad saft får man ett recept enl. GI-metoden. Servera med olika kokta grönsaker!

Ingredienser

  • Kalkonbröstfilé, ca 1kg
  • 3 dl porter
  • 1dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 röd lök i bitar
  • 5 enbär
  • 5-10 st vitpepparkorn
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • (½ tsk salt)
  • 1 tsk torkade franska örtkryddor
  • 2-3 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Bryn kalkonbrösten till fin färg i stekpanna. Lägg brösten i tryckkokaren tillsammans med porter, saft, löken, purén och de torra kryddorna. Tryckkoka på högsta tryck i 15-20 min. Öppna tryckkokaren ta upp filéerna. Sila kokspadet, red med mjölet utrört i grädden; låt koka några min.
    2. Servera filéerna uppskurna i skivor med ris eller passerad potatis. Sallad eller kokta grönsaker till.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben