Orientalisk kycklingryta i tryckkokare

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Underbart god!

Ingredienser

  • 400 g kyckling
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 2 gula paprikor
  • 2 morötter
  • 1 dl gröna linser
  • 2 kycklingbuljong tärning (utan glutamat!)
  • 1 äpple, ekologisk
  • 2 burkar hela tomater, ekologiska
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk curry
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 kanelstång
  • 5 st kardemummakärnor
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i kuber 2 X 2 cm. Hacka vitlök och lök. Häll i olivolja i tryckkokaren och hetta upp. Fräs kyckling, vitlök och lök till det fått lite färg. Skär paprika, morötter och äpple i mindre bitar och fräs med kycklingen. Tillsätt alla kryddorna. Rör om och fräs lite till. Tillsätt tomaterna, tomatpurén, honungen, vatten och linser. Rör om . Sätt på locket på tryck kokaren och vänta tills 2 oranga ringar visas. Dra ned värmen och låt koka i 20 minuter. Släpp på trycket och öppna grytan. Tag ut kanelstången. Servera med grönsallad, en klick matlagningsyougurt och din egna goda äppel chutney.
    2. För den som äter kolhydrater - servera med ett basmatifullkornsris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben