Som alternativ till porter eller öl kan man ta bara buljong, smaksatt med vitlök, timjan och ev: ½ dl soja
Ingredienser
400 g falukorv
6-8 potatisar
2 stora gula lökar
1 flaska porter eller mörkt öl
½ dl outspädd svartvinbärssaft
1 buljongstärning
1 tsk timjan
5 svartpepparkorn
1 vitlöksklyfta
Ev 3-4 enbär
Instruktioner
- Skala potatisarna och skiva dem tunt. Skala och skiva lökarna. Skiva korven.
- Varva potatis. lök och korv i en gryta, salta lätt på potatisen. Blanda i en kastrull porter, svartvinbärssaft, smulad buljongtärning, timjan, pressad vitlök, svartpepparkorn och ev enbären, lätt krossade.
- Koka upp så buljongentärningen lösar upp sig och slå den blandningen i grytan.
Vätskan ska precis nå upp till översta potatislagret, öka på med vatten om det inte räcker.
- Låt koka under lock på svag värme tills potatisen är färdig, ca 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)