Porterkorv

Serverar: 4 portioner

Som alternativ till porter eller öl kan man ta bara buljong, smaksatt med vitlök, timjan och ev: ½ dl soja

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 6-8 potatisar
  • 2 stora gula lökar
  • 1 flaska porter eller mörkt öl
  • ½ dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 buljongstärning
  • 1 tsk timjan
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ev 3-4 enbär
  • Instruktioner

    1. Skala potatisarna och skiva dem tunt. Skala och skiva lökarna. Skiva korven.
    2. Varva potatis. lök och korv i en gryta, salta lätt på potatisen. Blanda i en kastrull porter, svartvinbärssaft, smulad buljongtärning, timjan, pressad vitlök, svartpepparkorn och ev enbären, lätt krossade.
    3. Koka upp så buljongentärningen lösar upp sig och slå den blandningen i grytan. Vätskan ska precis nå upp till översta potatislagret, öka på med vatten om det inte räcker.
    4. Låt koka under lock på svag värme tills potatisen är färdig, ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben