Mustig porterkorv

Serverar: 4 portioner

Falukorv är billig vardagsmat som alltid är lika populär. Gör något annorlunda av den, låt den få smak av porter och svarta vinbär.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 8 - 10 potatisar
  • 2 stora gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 1 flaska porter eller mörkt lättöl
  • 0,5 dl outspädd svart vinbärssaft
  • 1 vitlöksklyfta , pressad
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar eller 5 svartpepparkorn
  • 3 - 4 enbär
  • 1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Varva potatis, lök och korv i en gryta, salta potatisen lätt.
    2. Blanda porter, svart vinbärssaft, pressad vitlök, timjan, svartpeppar och krossade enbär. Tillsätt buljongtärningen eller köttfonden.
    3. Häll vätskan över potatisen så att den nätt och jämnt täcker. Späd ev med vatten.
    4. Låt grytan koka under lock på svag värme tills potatisen är färdig, ca 20 minuter. Strö hackad persilja över grytan och servera genast.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben