Potatischeescake

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Servera den varm med skivad pastrami eller skinka även god på ett buffébord. Tycker den är användbar till det mesta

Ingredienser

  • 700 g kokt potatis
  • 400 g färskost t ex philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 300 g riven västerbottenost
  • 6 salladslökar
  • salt
  • peppar
  • 200 g färskost med gräslök
  • 9 stora kapris
  • mejram
  • paprikabitar
  • Instruktioner

    1. Smörj en rund form med löstagbar kant. Skala och skär potatisen i skivor. Mixa samman färskost, ägg och crème fraiche. Rör ner den rivna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Varva potatis, oströra och lök i formen. Salta och peppra mellan varven.
    2. Ugnsbaka i 175 grader 40 – 50 min. Tills den fått fin färg och stelnat.
    3. Garnering Spritsa på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben