Protein- och nötbar

Det här är bars fulla av antioxidanter från bär, bra fetter från kokos, nötter och frön samt lättupptaglig protein från äggvita och vassle.

Ingredienser

  • 100 g blandade naturella nötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl bakepro
  • 2 äggvitor
  • 40 g extra virgin kokosfett
  • 2 msk sultan russin
  • 2 msk torkade blåbär
  • 2 msk gojjibär
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Smält kokosfett. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Rör i äggvitorna ordentligt och häll sen i kokosfett och till sist vattnet..
    2. Lägg ett smörpapper i en liten fyrkantig form, ca 35x25 mm. Tryck ut smeten med handen så att den blir jämn och platt. Den ska fylla hela formen.
    3. Torka den mitt i ugnen i 100 grader ca 20 minuter. Den ska vara torr på ytan när man känner på den. Öppna ugnen några gånger för att släppa ut fukt.
    4. Dela "kakan" på längden och skär varje del i lagom stora bitar så att det blir som avlånga bars.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben