Jockes proteinkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En protein- och fiberrik kaka för den kroppsmedvetne som fungerar som ett alternativ till sockerkaka. Hela kakan innehåller ca 405 kcal, fördelat på 69 % (68 g) protein, 16 % (16 g) kolhydrater, och 15 % (7 g) fett, och 38 g kostfiber.

Ingredienser

  • 2½ dl (45 g) pofiber
  • 1½-2 dl (75 g) proteinpulver (valfri favoritsmak)
  • 2 tsk (10 g) bakpulver
  • ½ dl (5 g) steviaströ
  • 3 tsk (5 g) psylliumskal
  • 3 st (1 dl el. 100 g) äggvita
  • 3 dl (300 g) vatten
  • Till formen
  • Matfett
  • Pofiber
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in en skål med vatten på bottnen av ugnen. Smöra och ströa en bröd- eller kakform. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum i en andra bunke. Rör ner vattnet i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna i smeten. Se till så att det blandas väl, men var försiktig så att så mycket luft som möjligt bibehålls i smeten. Häll över smeten i den ströade formen. Grädda i ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar och avnjuts.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben