Serverar: 10 portioner
Tid: 1 timme
En protein- och fiberrik kaka för den kroppsmedvetne som fungerar som ett alternativ till sockerkaka. Hela kakan innehåller ca 405 kcal, fördelat på 69 % (68 g) protein, 16 % (16 g) kolhydrater, och 15 % (7 g) fett, och 38 g kostfiber.
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in en skål med vatten på bottnen av ugnen. Smöra och ströa en bröd- eller kakform. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum i en andra bunke. Rör ner vattnet i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna i smeten. Se till så att det blandas väl, men var försiktig så att så mycket luft som möjligt bibehålls i smeten. Häll över smeten i den ströade formen. Grädda i ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar och avnjuts.