Glutenfria proteinkakor

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Gluten- och sockerfria proteinkakor. Hälften av smeten fylldes med hallon & lakrits, de andra behölls au naturel.

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 1.5 dl havregryn
  • 0.75 dl vassleprotein vanilj/vit choklad
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl äggvita
  • 1.5 msk naturell kokosolja
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk rismjöl
  • 4 msk Sukrilett (eller annan sötning)
  • 1 msk mandelsmör
  • 1 msk raw agave
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • Hallon/ lakritsfyllning
  • 0.75 dl frysta hallon
  • 1 tsk agave
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Mal sedan havregrynen till ett mjöl i en matberedare, häll därefter över det i en bunke. Blanda därefter ner resterande ingredienser till kaksmeten i bunken och blanda noga med en sked. Min kokosolja var rumstempererad – den ska gå att blanda.
    2. Ta en fram en plåt, lägg upp ett bakplåtspapper och olja det med kokosolja. Dela upp degen i två delar och forma hälften av smeten till 4 kakor (rulla till en boll och platta ut på ugnsformen).
    3. Ta fram en skål, blanda hallonen med agave, lakritspulver och vanilj.
    4. Gör sedan 4 kakor av resten av smeten, klicka på några hallon – rulla ihop kakan till en boll med hallonen i och platta ut igen med fingrarna. Upprepa på alla 4 kakor. Ställ in plåten i 15 minuter och låt sedan kakorna svalna helt innan de äts. Då blir de krispiga ;)

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben