Pumpaparfait med pistagekaramell

Serverar: 6 portioner

En härlig dessert men snåla inte på apelsinen för det är den som ger mesta smaken

Ingredienser

  • 800 g pumpakött
  • 2 äggulor
  • 2½ dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • Skal och saft av 1 apelsin
  • 1½ dl socker
  • 100-150 g pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Koka pumpan i vatten ca 20 min. Häll av vattnet och mixa till puré. Det blir ca 3 dl puré. Låt kallna.
    2. Vispa gulorna och florsockret i en bunke. Vispa i en annan bunke grädde och crème fraiche till konsistens "vispad grädde".
    3. Blanda purén, grädden och äggblandningen och tillsätt rivet apelsinskal samt saften från den. Häll i sockerkaksform ca 1,5 l och frys i minst 4 timmar.
    4. Smält sockret i torr kastrull. Vänd i nötterna snabbt och häll upp massan på smort bakplåtspapper i ett ganska tunt lager. Jag hackade nötterna lite grovt. Låt kallna och bryt den sen i lagoma bitar. Garnera med pistagekaramellen bryten i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bellabell 29 oktober 2008

    Hur många äggulor ska det vara??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben