Pumpaparfait med pistagekaramell
En härlig dessert men snåla inte på apelsinen för det är den som ger mesta smaken
Ingredienser
800 g pumpakött
2 äggulor
2½ dl florsocker
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
Skal och saft av 1 apelsin
1½ dl socker
100-150 g pistagenötter
Instruktioner
- Koka pumpan i vatten ca 20 min. Häll av vattnet och mixa till puré. Det blir ca 3 dl puré. Låt kallna.
- Vispa gulorna och florsockret i en bunke.
Vispa i en annan bunke grädde och crème fraiche till konsistens "vispad grädde".
- Blanda purén, grädden och äggblandningen och tillsätt rivet apelsinskal samt saften från den. Häll i sockerkaksform ca 1,5 l och frys i minst 4 timmar.
- Smält sockret i torr kastrull. Vänd i nötterna snabbt och häll upp massan på smort
bakplåtspapper i ett ganska tunt lager. Jag hackade nötterna lite grovt. Låt kallna och bryt den sen i lagoma bitar.
Garnera med pistagekaramellen bryten i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hur många äggulor ska det vara??