Punchtårta

Serverar: 12 portioner

Smakar gott av både punch och nötter

Ingredienser

  • 200 g nötkärnor
  • 5 äggvitor
  • 3 dl socker
  • Kräm
  • 2 ½ dl kaffegrädde
  • 1 dl socker
  • 2 msk maizenamjöl
  • 5 äggulor
  • 200 g osaltat smör
  • 4 msk punch
  • Garnering
  • 50 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º
    2. Smörj och bröa en rund bakform som är ca 26 cm i diameter och gärna med löstagbar kant. Ta fram smöret till krämen så det blir rumstempererat.
    3. Hacka nötkärnorna mycket fint, gärna i en matberedare eller mixer. Vispa äggvitorna till fast vitt skum och tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en blank och styv massa. Rör varsamt ner nöthacket. Bre ut marängsmeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    4. Mät upp kaffegrädden sockret, maizenamjölet och äggulorna i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills krämen tjocknar, den får absolut inte koka. Ställ åt sidan att svalna.
    5. Rör ner smöret i den svala krämen, lite i taget och rör krämen slät mellan varje tillsats. Smaksätt med punchen.
    6. Lossa den kalla kakan från formen. Bre ut krämen jämnt ovanpå och strö över den hackade chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben