Svensk punchtårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod tårta som har blivit min personliga favorit. Den brukar ha en given plats som efterrätt på påskbordet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl kaffegrädde
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Lag
  • 100 g smör
  • 1 dl starkt kaffe
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2 choklad punchflaskor
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda i de torra ingredienserna medan du fortsätter vispa. Häll smeten i en rund form, gärna med borttagbar kant. Grädda i 175 grader i 45 minuter.
    2. Medan kakan gräddas så gör du lagen. Smält smöret, häll i kaffet och blanda i flor- och vaniljsocker. Häll detta ovanpå den varma kakan.
    3. Låt kakan stå kallt några timmar, gärna till nästa dag.
    4. Före servering: Vispa grädden och bryt ner chokladpunchflaskorna. Dessa brukar man hitta i matvaruaffärer eller godisaffärer.
    5. Hittar du inte punchflaskor kan du ta lite punchessens och riva i mörk choklad med osthyvel.
    6. Lycka till och låt det väl smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben