Punschbakelser

Serverar: 16-18 portioner

Tid: 1 timme

Punschbakelser är gammaldags bakverk, som brukar uppskattas av alla. Den malda mandeln kan man utmärkt väl dryga ut med kex- eller kaksmulor - dessa gör kakorna mörare och litet billigare. Se bara till att det blir sammanlagt ca 6 dl. Punschen kan ersättas av apelsinjuice om man så vill.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • ca 6 dl mald mandel + kex- eller kaksmulor
  • 3 - 4 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt mellan varje så att allt blir väl blandat. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ned detta i äggsmeten. Blanda ned mald mandel och kex- eller kaksmulor.
    2. Klicka ut smeten i muffinsformar med hjälp av två matskedar. Grädda i 175° ca 20 minuter eller tills bakelserna är gyllenbruna. Fukta de färdiga bakelserna med litet punsch.
    3. Man kan göra dessa bakelser helt utan mandel, men de blir då något torrare. Hurra! Fukta med litet mer punsch! :-D

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben