Serverar: 16-18 portioner
Punschbakelser är gammaldags bakverk, som brukar uppskattas av alla. Den malda mandeln kan man utmärkt väl dryga ut med kex- eller kaksmulor - dessa gör kakorna mörare och litet billigare. Se bara till att det blir sammanlagt ca 6 dl. Punschen kan ersättas av apelsinjuice om man så vill.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
ca 6 dl mald mandel + kex- eller kaksmulor
3 - 4 msk punsch
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt mellan varje så att allt blir väl blandat. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ned detta i äggsmeten. Blanda ned mald mandel och kex- eller kaksmulor.
- Klicka ut smeten i muffinsformar med hjälp av två matskedar. Grädda i 175° ca 20 minuter eller tills bakelserna är gyllenbruna. Fukta de färdiga bakelserna med litet punsch.
- Man kan göra dessa bakelser helt utan mandel, men de blir då något torrare. Hurra! Fukta med litet mer punsch! :-D
Liknande recept
Kommentarer (0)