Magdalenas punschbakelse

Serverar: 8 portioner

Ingen kan få nog av dessa bakelser. Här bjuder vi på en ny favorit med mandelmassebotten som smakar punsch. Toppa med en klick vispad grädde och kesella och dekorera med en klase vinbär.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 tsk smör, smält
  • 2 msk punsch
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Dekoration
  • 125 g vinbär eller hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225º
    2. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedaren. Tillsätt äggen ett i taget. Kör till en jämn smet. Tillsätt smöret och rör om.
    3. Fördela smeten i mazarinformar. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Droppa punsch över kakorna.
    4. Vispa grädden tjock. Blanda den med kesella och smaksätt med vaniljsocker. Spritsa en klick på varje kaka och dekorera med vinbär

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben