Magdalenas hallontårta special

En riktigt fin Prinsesstårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 6 msk mosade hallon
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk rivet citronskal
  • Fyllning och garnering
  • 60 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk majsenamjöl
  • 200 g hallonpuré + vatten (tillsätt vatten så det blir 4 dl hallonpuré)
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 1 äggula
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 kg marsipan
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner hallonmos och citronsaft. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner mjöl, potatismjöl, salt och rivet citronskal i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda på 175 grader i 35-45 min.
    2. Fyllning: Smält smöret. Rör ner sockret. Rör ut majsenamjölet med pressad citron. Blanda med resten och rör ner hallonpurén och vattnet. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills den tjocknar. Låt svalna.
    3. Rör ner äggulan. Ställ kastrullen i kallt vatten och rör tills krämen kallnat. Vispa grädde hårt och blanda den med kall kräm. Dela kakan i två bottnar. Bred kräm mellan bottnarna. Kavla marsipan som ska gå runt tårtan. Skär en 3-4 cm bred remsa och vira runt nedre delen. Fyll upp med resten av krämen.
    4. Dekorera med marsipanblad och silverkulor. Gör en ros och lägg i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben