Smarrig hallontårta

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 30 minuter

Otroligt god och snygg tårta, lagas lätt utan ugn eller spis. Väl uppskattad under sommarhalvåret!

Ingredienser

  • 3 färdiggräddade tårtbottnar
  • 2,5 dl ovispad vispgrädde
  • ca 1-1,5 dl hallonsylt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Lägg lite åt sidan som sedan skall täcka tårtan och vispa ihop resten med sylten och vaniljsockret. Mängden är mest på känn, används hallonsylt ska röran vara lätt rosa och lite söt.
    2. Varva tårtbottnar och syltgrädden och avsluta med det sista locket. Använd sedan en slickepott och lägg på den undanlagda grädden och dekorera med.
    3. Tips: Finns tid så gör gärna egna tårtbottnar vilket oftast är allra godast. Hallonen och sylten kan bytas ut mot vilket annat sött bär som helst.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben