Smarriga chokladmuffins med kaffeglasyr

Serverar: 15-20 portioner

När man bakar muffins är det viktigt att alla ingredienserna har rumstemperatur!

Ingredienser

  • 170 g mörk choklad
  • ½ dl rapsolja
  • 31/4 dl socker
  • ½ krm salt
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • Glasyr
  • ½ dl vatten
  • 2 portionspåsar cappuccinopulver
  • 4 dl florsocker
  • Garnering
  • 1 dl valnötskärnor
  • Kaffebönor
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen. Sält den och tillsätt rapsoljan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt det till chokladblandningen. Tillsätt äggen ett i taget plus äggulan.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Fyll medelstora muffinsformar till 3/4. Baka i 15-20 minuter. Känn med provsticka och avgör själv hur kladdiga muffins du villa ha.
    4. Medan muffinsen är i ugnen förbereder du glasyren: Koka upp vattnet. Vispa i kaffepulvret och florsockret. Doppa de avsvalnade muffinsen i glasyren. Lägg på en valnöt och kaffebönor som garnering.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben