Billström special

Serverar: 10 portioner

Fin att se på och dessutom matig och god.

Ingredienser

  • 1 vitt runt bröd, ca 25 cm i diameter
  • Skinkfyllning
  • 200 g rökt skinka
  • 4 skivor ananas ca 100 g
  • 1/2 gurka ca 150 g
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • Pastejröra
  • 150 g bakad pastej
  • 1/3 gurka ca 100 g
  • 1/2 dl saltgurka ca 50 g
  • 1 dl kaffegrädde
  • Garnering
  • 1 dl créme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2-3 tomater
  • 10 tunna skivor gurka
  • 10 skivor rökt skinka
  • 10 skivor rostbiff
  • 1 tomat (tomatros)
  • Ruccola
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär skinka, ananas och gurka i små tärningar och blanda med majonnäsen.
    2. Tärna gurka och saltgurka till pastejröran. Blanda i pastejen och späd med grädden.
    3. Dela brödet i fyra bottnar. Bred hälften av skinkröran på första botten. Lägg på nästa bröd och bred på pastejröran.
    4. Lägg på tredje bottnen och resten av skinkröran. Täck med sista brödskivan och låt tårtan ligga i lätt press i kylskåpet ett par timmar eller över natten.
    5. Bred en blandning av créme fraiche och majonnäs över och runt tårtan. Lägg ruccola runt kanten. Garnera med tomatklyftor, gurkskivor, skinkstrutar och rostbiffsrosor. Placera en tomatros i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben