En gammal klassiker. Jättelätt att göra själv. Om du skall grilla i skogen, lägg potatismoset i en termos. Mättar mer än bara grillad korv med bröd.
Ingredienser
Potatismos
3-6 potatisar (beroende på storlek)
25 g smör eller margarin
1-1 ½ dl mjölk (beroende vilken potatissort)
Salt
Peppar
Gurkmajonnäs
10 msk hackad gurka (typ bostongurka)
10 msk majonnäs
4 korvbröd
4-8 grillkorvar (halv el hel special)
Instruktioner
- Gurkmajonnäsen:
Blanda den hackade gurkan med majonnäsen. Ställ den kallt.
- Potatismoset.
Skala potatisen och dela den i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter.
Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen. Man kan t.ex. använda potatisstöt, elvisp eller purépress.
Tillsätt smör eller margarin.
Rör i så mycket mjölk som går åt tills moset är poröst.
Smaksätt med salt, peppar
- Grilla eller stek korven.
Värm korvbröden något.
- Lägg i korven i brödet. Ha på ev ketchup och senap. Klicka på moset och toppa till sist med gurkmajonnäsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Julsnapsen
Nu är det hög tid att förbereda julsnapsen! Visst är det roligast a...
Advent nalkas - undvik stress
Mycket av glädjen kring julförberedelserna försvinner när kraven bl...
Wilhelminafinalisterna klara
Årets Wilhelmina är en tävling för proffessionella kvinnliga kockar...