Halv special

Serverar: 4 portioner

En gammal klassiker. Jättelätt att göra själv. Om du skall grilla i skogen, lägg potatismoset i en termos. Mättar mer än bara grillad korv med bröd.

Ingredienser

  • Potatismos
  • 3-6 potatisar (beroende på storlek)
  • 25 g smör eller margarin
  • 1-1 ½ dl mjölk (beroende vilken potatissort)
  • Salt
  • Peppar
  • Gurkmajonnäs
  • 10 msk hackad gurka (typ bostongurka)
  • 10 msk majonnäs
  • 4 korvbröd
  • 4-8 grillkorvar (halv el hel special)
  • Instruktioner

    1. Gurkmajonnäsen: Blanda den hackade gurkan med majonnäsen. Ställ den kallt.
    2. Potatismoset. Skala potatisen och dela den i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter. Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen. Man kan t.ex. använda potatisstöt, elvisp eller purépress. Tillsätt smör eller margarin. Rör i så mycket mjölk som går åt tills moset är poröst. Smaksätt med salt, peppar
    3. Grilla eller stek korven. Värm korvbröden något.
    4. Lägg i korven i brödet. Ha på ev ketchup och senap. Klicka på moset och toppa till sist med gurkmajonnäsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julsnapsen
    Nu är det hög tid att förbereda julsnapsen! Visst är det roligast a...

    Advent nalkas - undvik stress
    Mycket av glädjen kring julförberedelserna försvinner när kraven bl...

    Wilhelminafinalisterna klara
    Årets Wilhelmina är en tävling för proffessionella kvinnliga kockar...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben