Haväng special

Serverar: 4 portioner

Det går bra att använda vilken del av lammet som helst men ta gärna kött med ben.

Ingredienser

  • 1 kg skivad framdel av lamm
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • ca 10 potatisar
  • 2 tsk salt
  • Marinad
  • 0,2 dl olivolja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl rödvin eller vatten
  • 2 msk soja
  • 3 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk oregano
  • saften av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader.
    2. Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över köttet och låt det ligga.
    3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Ansa och skiva tjocka skivor av purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i skivor. Skala och och skär morötterna i stavar.
    4. Lägg kött och grönsaker i en långpanna. Häll över marinaden. Strö salt över det hela.
    5. Ställ in långpannan mitt i ugnen och stek köttet ca 60-90 minuter. Vänd kött och grönsaker ett par gånger under tiden.
    6. Servera med vitlöks crémefraiche och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kyss 16 juli 2012

    Enkelt! Jättegott! Passade bra till lammframdel, som behöver lite längre tid i ugnen för att bli mört.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben