Magdalenas bärpaj

Tid: 30 minuter

Inte det minsta nyttig, men syndigt god.... Och mycket lätt att göra.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 3 dl havregryn
  • 2-3 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde
  • ½ dl sirap
  • Rabarber, vinbär, andra bär eller frukter
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och blanda med havregrynen. Blanda ihop socker, mjöl och bakpulver och blanda med havregryndblandningen. Häll i grädde och sirap. Rör ihop.
    2. Lägg bären i en pajform och bred blandningen över så att det täcker bären.
    3. Ställ in i ugnen i 200º, ca 15 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
    4. Servera med vaniljvisp eller glass.
    5. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben