Helt underbar bärpaj! Jag gör den alltid på blåbär men man kan självklart ta andra bär. Jag brukar även ta mer bär och creme fraiche än det står. Lätt att ha med sig bort eftersom man inte behöver nån sås till.
Ingredienser
Pajskalet
3 dl vetemjöl
150 g margarin
1 tsk bakpulver
1 dl socker
Fyllning
2 dl crème fraiche
1-2 dl bär
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
½ dl socker (1 dl till vinbär)
Instruktioner
Smält ingredienserna till pajskalet i en kastrull.
Rör ihop crèeme fraiche, ägg, vaniljsocker och socker. Tillsätt bären sist och häll ut i formen.
Grädda tillsammans i 200 grader i ca 20 minuter.
Sant! det är varldens godaste bärpaj.
söt och syrlig.
maggiebell30 juni 2010
Enkel att göra och jättegod!
astore30 juli 2010
Jag har gjort den med två små burkar krossad ananas. Också mycket god och enkel att göra!
tessan8330 juli 2010
Den här pajen är helt oslagbar! Underbart god, särskilt en fin sommardag. Nästan godare dagen efter när den stått till sig lite så det gör inget om man gör den dagen innan!
37enelram30 juli 2010
Verkar vara en god paj, men behöver man inte förgrädda pajskalet?Hälsn Malin
beatrix0011 augusti 2010
Ska det verkligen vara smält smör till pajdegen? Blir det inte lite lös konsistens,då?
TinaBlomman2 augusti 2010
Verkligen en Jättegod paj! Så lättgjord, kommer säkert att bli en favorit hos oss. En klar 5:a
tessan833 augusti 2010
Eftersom man smälter allt i en kastrull till själva pajskalet, så blir margarinet smält. Har inte provat med flytande margarin men det funkar säkert oxå. Har nyss tagit ut en paj från ugnen :D
Sanwar4 augusti 2010
Pajen är underbar!
Nej, den ska inte förgräddas och degen rör man snabbt och enkelt ihop i kastrullen.
pimpel4 augusti 2010
Bärpajen var kanongod och min man gillade den goda pajskalet jättemycket.
Ska prova med äpplen med lite kanel i nästa gång för pajskalet kan man ha till mycket Gubben min älskar vaniljsås det vill han gärna ha oxå. Smaskigt gott !
Tack för receptet!! Har tipsat syrran oxå.
Gerd i Årsta Havsbad Haninge
AE776 augusti 2010
Det låter som nästan samma recept som jag har till Ananaspaj =) Den är underbart god!! Istället för blåbären har du avrunnen krossad ananas i blir snabbt en favorit.
Undrar om man skulle gå ut och plocka lite blåbär kanske.... =)
hpson6 augusti 2010
Verkligen en superpaj. Lättsmält SIA vaniljglass till är helt otroligt gott.
/hpson
annonyhm8 augusti 2010
Mycket god och lättgjord. Jag brukar öka bärmängden, i synnerhet om det är färska "torra" bär, som nyplockade blåbär t.ex. Dinkelmjöl blir bra i degen också.
ehartman15 augusti 2010
Den är jättegod med avrunna konserverade päronhalvor eller färska päron.
daniella16 augusti 2010
Ska man bara smälta marg och sedan röra ihop det övriga till pajskalet?
Roskerstin17 augusti 2010
Rubriken stämmer verkligen på den här pajen och jag är 'pajtokig' och har prövat många pajer i min dag. Den här är verkligen världens godaste paj och jag skulle vilja tillägga enklaste också. Jag gjorde den med röda vinbär, men tänker prova med andra bär också. Stort TACK för ett toppenrecept, självklart en 5:a!
wallst20 augusti 2010
Ja den är jättegod och bra att variera, jag har gjort den med hallon och med krossad ananas, men allra bäst är den nästan med Lemon Curd, brukar ha 1 dl.
bab_san20 augusti 2010
Tack för detta recept det har blivet en favorit ..jag gör en just nu men då med plommon..sedan tjock hemma gjord vaniljsås...med tjock grädde o äkta vanilj en härlig paj så här på fredagskvällen ...i detta pajskal kan man ha vinbär ..mycket gott ...krusbär ..blåbär ja du kan ha vad du vill i den till plommonen river jag vit choklad..oh va jag blev sugen nu men den är inte klar ännun ...
Enrico7521 augusti 2010
Enda som är fel med detta receptet är att det innehåller margarin. Det skall vara smör så klart!
s-8021 augusti 2010
Den är underbar men använd smör det blir godast!
sussols21 augusti 2010
Mycket uppskattad. Jag tog lite mer bär och lite mer crème fraiche.
dan_o_zandra11 september 2010
var god paj, men ingen favorit. tycker bland annat pajskalet blev för torrt!! men man kanske skulle använt smör istället som ni säger...pluss i kanten var att den var så lättgjord, enklare paj kan man nog inte göra.
Jamaica29 juli 2011
Mycket god paj! Bytte ut lite av mjölet i pajskalet mot havregryn vilket gjorde det mer frasigt.
prixie4 oktober 2011
Den här pajen är så himla god, har gjort den så många gånger,
och idag ska jag göra den igen. Idag blir det björnbär i.
Är så omtyckt av alla som smakat den.
Maja7522 juli 2012
Jag har ett liknande recept med ananas i. Riktigt gott! Servera med vaniljglass.
Fyllning:
2 dl creme fraiche
½ dl socker
1 mellanstor burk krossad ananas (häll bort nästan allt spad)
1 tsk vaniljsocker
Någon skrev nedan att pajdegen blev torr... Min blir snarare riktigt fuktig. I mitt recept ingår 2 tsk bakpulver istället för 1, men i övrigt är det lika. Ett tips är att först smälta smöret och därefter blanda i alla torra ingredienser i kastrullen.
Maja7522 juli 2012
Och ha ananaspajen i ugnen i ca 30 min.
XII20 januari 2016
Jag gjorde den med blåbär och smaken får 5 stjärnor, konsistensen blev lite för rinnig men många tyckte om den då jag bjöd på den!
Sant! det är varldens godaste bärpaj. söt och syrlig.
Enkel att göra och jättegod!
Jag har gjort den med två små burkar krossad ananas. Också mycket god och enkel att göra!
Den här pajen är helt oslagbar! Underbart god, särskilt en fin sommardag. Nästan godare dagen efter när den stått till sig lite så det gör inget om man gör den dagen innan!
Verkar vara en god paj, men behöver man inte förgrädda pajskalet?Hälsn Malin
Ska det verkligen vara smält smör till pajdegen? Blir det inte lite lös konsistens,då?
Verkligen en Jättegod paj! Så lättgjord, kommer säkert att bli en favorit hos oss. En klar 5:a
Eftersom man smälter allt i en kastrull till själva pajskalet, så blir margarinet smält. Har inte provat med flytande margarin men det funkar säkert oxå. Har nyss tagit ut en paj från ugnen :D
Pajen är underbar! Nej, den ska inte förgräddas och degen rör man snabbt och enkelt ihop i kastrullen.
Bärpajen var kanongod och min man gillade den goda pajskalet jättemycket. Ska prova med äpplen med lite kanel i nästa gång för pajskalet kan man ha till mycket Gubben min älskar vaniljsås det vill han gärna ha oxå. Smaskigt gott ! Tack för receptet!! Har tipsat syrran oxå. Gerd i Årsta Havsbad Haninge
Det låter som nästan samma recept som jag har till Ananaspaj =) Den är underbart god!! Istället för blåbären har du avrunnen krossad ananas i blir snabbt en favorit. Undrar om man skulle gå ut och plocka lite blåbär kanske.... =)
Verkligen en superpaj. Lättsmält SIA vaniljglass till är helt otroligt gott. /hpson
Mycket god och lättgjord. Jag brukar öka bärmängden, i synnerhet om det är färska "torra" bär, som nyplockade blåbär t.ex. Dinkelmjöl blir bra i degen också.
Den är jättegod med avrunna konserverade päronhalvor eller färska päron.
Ska man bara smälta marg och sedan röra ihop det övriga till pajskalet?
Rubriken stämmer verkligen på den här pajen och jag är 'pajtokig' och har prövat många pajer i min dag. Den här är verkligen världens godaste paj och jag skulle vilja tillägga enklaste också. Jag gjorde den med röda vinbär, men tänker prova med andra bär också. Stort TACK för ett toppenrecept, självklart en 5:a!
Ja den är jättegod och bra att variera, jag har gjort den med hallon och med krossad ananas, men allra bäst är den nästan med Lemon Curd, brukar ha 1 dl.
Tack för detta recept det har blivet en favorit ..jag gör en just nu men då med plommon..sedan tjock hemma gjord vaniljsås...med tjock grädde o äkta vanilj en härlig paj så här på fredagskvällen ...i detta pajskal kan man ha vinbär ..mycket gott ...krusbär ..blåbär ja du kan ha vad du vill i den till plommonen river jag vit choklad..oh va jag blev sugen nu men den är inte klar ännun ...
Enda som är fel med detta receptet är att det innehåller margarin. Det skall vara smör så klart!
Den är underbar men använd smör det blir godast!
Mycket uppskattad. Jag tog lite mer bär och lite mer crème fraiche.
var god paj, men ingen favorit. tycker bland annat pajskalet blev för torrt!! men man kanske skulle använt smör istället som ni säger...pluss i kanten var att den var så lättgjord, enklare paj kan man nog inte göra.
Mycket god paj! Bytte ut lite av mjölet i pajskalet mot havregryn vilket gjorde det mer frasigt.
Den här pajen är så himla god, har gjort den så många gånger, och idag ska jag göra den igen. Idag blir det björnbär i. Är så omtyckt av alla som smakat den.
Jag har ett liknande recept med ananas i. Riktigt gott! Servera med vaniljglass. Fyllning: 2 dl creme fraiche ½ dl socker 1 mellanstor burk krossad ananas (häll bort nästan allt spad) 1 tsk vaniljsocker Någon skrev nedan att pajdegen blev torr... Min blir snarare riktigt fuktig. I mitt recept ingår 2 tsk bakpulver istället för 1, men i övrigt är det lika. Ett tips är att först smälta smöret och därefter blanda i alla torra ingredienser i kastrullen.
Och ha ananaspajen i ugnen i ca 30 min.
Jag gjorde den med blåbär och smaken får 5 stjärnor, konsistensen blev lite för rinnig men många tyckte om den då jag bjöd på den!