Världens godaste pyttipanna med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Pyttipanna har alltid varit en favorit och den bästa är denna! Ät och njut :D

Ingredienser

  • 6 kokta kalla potatisar
  • 4 skivor stekt kotlett
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 liter färska kantareller, eller 2 dl förvällda
  • Fyra sorters peppar
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, skär potatisen och kotletterna i tärningar. Klipp/skär baconen i ca 2 cm långa bitar. Om kantarellerna är färska, skär dem i bitar och förväll dem.
    2. Börja med att fräsa löken i smör, lägg över den på ett fat när den blivit genomskinlig. Stek därefter bacon till önskad krispighet, lägg den sedan på ett hushållspapper för att få bort överflödigt fett. Fräs kantarellerna och lägg dem på ett fat. Fräs potatisen tills den fått en gyllenbrun färg. Blanda därefter samman allt, antingen i en hög stekpanna eller i en stekgryta. Rör runt och stek tills allt är varmt. Salta och peppra efter smak och tycke.
    3. Servera med inlagda rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben