Glutenfri bärpaj mycket god!!!

Serverar: 6 portioner

Mycket god krispig botten med härlig kräm med syrliga bär!! Alla som ätit den gillar den.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • ¾ dl farinsocker
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 110 g Lailas glutenfria mjölmix
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Krämen
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk snabbmarsanpulver
  • 2 dl grädde
  • 1 rivet skal av citron
  • Topping
  • 1 paket frusna hallon, blåbär eller andra bär efter smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 gr.
    2. Smält smöret i en kastrull och tag av den av spisen. Häll i mjölmixen, farinsockret, havregrynen och vaniljsocker och blanda med en sked.
    3. Tryck ut smeten i en form och grädda den i ugnen i 10-15 min. Låt svalna.
    4. Vispa ihop mjölk och marsanpulver och låt stå en liten stund. Vispa grädde och blanda i den i vaniljsåsen och rör.
    5. Riv i skalet av citronen och klicka ner den i pajskalet. Jag är galen i citron så jag brukar strö över skal av en citron till. Men det gör man som man vill. Strö över bären.
    6. Låt pajen stå en stund.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben