Bärpaj

Serverar: 8 portioner

Bärpaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl bär, t ex blåbär hallon eller rabarber
  • ½ -1 dl socker
  • 2-3 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser till en deg. Tryck ut den i en pajform.
    2. Fyll med bär. blanda socker och potatismjöl, strö över bären. Grädda 20-25 min. Servera med grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben