Långängens bärpaj

På bilden är det björnbär på kakan. Pajdegen är lite annorlunda och mycket god!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 175 g kallt smör
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • Mandelsmet
  • 150 g grovt riven mandelmassa
  • 75 g mjukt smör
  • 3 ägg
  • 400-500 g frysta bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka samman smör, vetemjöl, salt och socker till en smulig massa. Tillsätt äggen och samla ihop till en deg. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord.
    3. Klä en pajform, cirka 22 cm i diameter, med degen. Stöd gärna pajkanterna med lite folie.
    4. Grädda skalet i 10 minuter. Låt det svalna. Rör mandelmassa, smör och ägg till en jämn smet.
    5. Bred ut den i pajskalet och strö på bären.
    6. Grädda i 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben