Frukt och bärpaj med nötgrädde

Serverar: 8 portioner

Här kan du använda vilka bär eller frukter du vill. Jag har prövat med päron och det var gott.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk Dansukker Råsocker Strö
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g frukt eller bär
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Dansukker Råsocker Flor
  • 100 g mald mandel
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Råsocker Strö
  • Matfett till pajformen
  • Nötgrädde
  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • 1 dl Dansukker Råsocker Flor
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Hacka samman matfett, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme.
    3. Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt mjöl och mandel. Vispa grädden fast och vänd ner i smeten.
    4. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga. Lägg frukt eller bär i skalet och häll på smeten. Strö råsocker över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
    5. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga bort det mesta av det bruna skalet i en grov handduk. Hacka nötterna. Vispa grädden fast tillsammans med de båda sockersorterna. Tillsätt nöthacket och kesellan och blanda väl. Servera grädden till pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben