Bärpaj med chokladfyllning

Serverar: 12 portioner

Gott till fikan!

Ingredienser

  • Chokladkräm
  • 150 g vit choklad
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 cl Cointreau, kan uteslutas
  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk Dansukker florsocker
  • 1 krm salt
  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • Garnering
  • Bär
  • Vit choklad
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och likören. Smält på svag värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ i kylen för att svalna.
    2. Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 25 centimeter i diameter. Nagga. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter i 175°. Tag skalet ur formen och låt svalna.
    3. Tag ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med elvisp. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben