Rulltårta med chokladfyllning

Serverar: 15-16 portioner

Rulltårta med chokladfyllning

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladfyllning
  • ½ dl flytande matfett
  • 1 dl mjölk eller kaffegrädde
  • 2 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk glutenfri mjölmix
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg med socker till en riktigt tjock och pösig smet, helst med elvisp. Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver och vänd ned i äggblandningen. Skrapa ned smeten på en bakpappersklädd plåt. Vår smet blev 25x30 cm. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter.
    2. Ta fram en kastrull och blanda matfett, mjölk eller kaffegrädde, socker, kakao och mjölmix. Värm blandningen under omrörning tills den tjocknar. Bred den på den gräddade kakbottnen medan den nästan är nygräddad. Rulla samman och låt ligga med skarven underst. Kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben