Rulltårtebakelse med chokladfyllning

Serverar: 8 portioner

Gjorde den här rulltårtan på jobbet och gud vad god den blev! Den stillar verkligen alla behov av choklad du kan tänkas ha! En riktig kaloribomb är den med, med all denna vispgrädde.

Ingredienser

  • Smet
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladkräm
  • 1 dl kakao
  • 2 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde (äkta!!)
  • 4 halvor konserverade persikor (går att byta ut mot en liten burk ananas)
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Resten av en stor burk konserverade persikor (se ovan)
  • Instruktioner

    1. Börja med att röra ihop smeten häll den i långpanna som är klädd med bakplåtspapper och grädda den på 250 grader längst ner i ugnen i ca 5-10 minuter, tills smeten stelnat.
    2. Ta ut plåten och stjälp upp kakan på ett annat bakplåtspapper som du hällt strösocker på. Dra av pappret, som sitter fast på kakan efter gräddningen, om du har svårt att få det att lossna, pensla lite på det med kallt vatten.
    3. Medan kakan svalnar så rör ihop chokladkrämen med elvispen, vänta med persikorna tills krämen är fast, tar någon/några miunter bara.
    4. Antingen så finhackar du sedan persikorna för hand eller i en matberedare och blandar i dem i krämen. Ställ krämen i kylskåpet tills kakan svalnat helt.
    5. Häll då på krämen och rulla ihop tårtan som vanligt och lägg kallt.
    6. Strax innan servering så vispar du grädden och spritsar på den, om du inte vill spritsa så klicka på den på kakan och lägg en persikohalva på vardera bakelse, om det inte räcker med en stor burk så dela dem på hälften.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben