Jojo med chokladfyllning

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

En oemotståndligt lyckad blandning av krispigt och mjukt.

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk ingefära
  • Chokladkräm
  • 150 g choklad
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, socker, honung, vetemjöl och ingefära till en jämn deg i matberedaren. Ta cirka 1 matsked deg och tryck ut till en rund kaka på en plåt. Gör ett jämnt antal kakor. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna. Smält choklad, grädde och smör i en kastrull. Låt svalna så krämen stelnar lite. Bred på chokladkräm, en matsked, på hälften av kakorna och lägg en kaka ovanpå varje som lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emaxen 6 september 2008

    Dessa kakor var väldigt goda och lätta att baka, ser lyxiga ut.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben