Havre- och chokladrutor

Ljuvliga rutor med en bas av havregrynssmet, fyllning av choklad och toppad med havresmet och m&m's.

Ingredienser

  • Havregrynssmet
  • 225 g rumstempererat smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • Chokladfyllning
  • 400 g (1 burk) sötad kondenserad mjölk
  • ca 100-125 g choklad (osötad eller vanlig blockchoklad)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 dl m m's till dekoration
  • Instruktioner

    1. Blanda de första fem ingredienserna till en fluffig röra. Rör sedan ner mjöl och därefter havregryn. Smeten ska vara lite smulig. Använd ca 2/3 av smeten och täck botten på rektangulär ugnsform (ca 23x33 cm), som är täckt med bakplåtspapper. Tryck till så att smeten blir en jämn och fin botten.
    2. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron, och blanda med kondenserad mjölk. Rör ner vaniljsockret. Häll fyllningen över bottnen i ugnsformen.
    3. Strö över den sista 1/3 av havregryns smeten och toppa med m&m's. Grädda 25-30 min i 175 grader. När kakan svalnat, skär den i bitar och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    isabellnilsson 26 oktober 2010

    Denna kaka var hetl underbar. Fick högsta betyg av hela min familj!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben