Havre- och kanelrutor

De här rutorna faller nog dom vuxna mer i smaken än ex. barnen.

Ingredienser

  • 100 g smält margarin
  • 3 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Strössel
  • 150 g smält margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 3 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa stora ugnsformen.
    2. Gör strösslet först: Blanda havregryn, socker och kanel, smält margarinet och häll över de torra ingredienserna och blanda väl.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken i äggsmeten. Häll smeten i ugnsformen (rätt så tjock smet). Strö på strösslet över smeten.
    4. Grädda i 200-225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
    5. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben