Havre- och chokladcockies

Serverar: 20-25 portioner

Möra kakor med hela bitar av choklad.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, salt, vaniljsocker och havregryn. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör ner det i smeten. Grovhacka chokladen och rör ner den. Klicka ut smeten glest (6-8/plåt) på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kakorna kallna på pappret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben