Sivs Havre- och Nougatkaka

Ett recept av Siv Floren, Årets Hembakare 2003.

Ingredienser

  • 9 dl havregryn
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2-4 msk ljus sirap
  • 200 g smält smör
  • Garnering
  • 250-300 g nougat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner sirap och smält smör, till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm., som klätts med bakplåtspapper, eller använd 3 folieformar på ca 6 dl.
    3. Grädda 10-15 minuter i mitten av ugnen. När kakan svalnat breds nougaten (som smälts i microugnen eller över kokande vatten) över kakan.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (3)

    palmis96 26 maj 2009

    ser supergod ut

    nordan71 2 maj 2010

    mums de här var goda! Fast smeten räckte inte till en långpanna för mig. Nästa gång gör jag dubbelsats. Tack för ett bra recept.

    knottis 24 januari 2011

    Galet god! Den här skulle jag kunna leva på! Enkel att göra oxå - behövs inte ens någon visp.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben