Sivs Sachertårta

Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003. Siv har valt att baka Sachertårtan i form och smeten räckte till 2 st 3-litersformar. Perfekt kaka till större sällskap!

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 150 g smält blockchoklad
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 5 hårt vispade äggvitor
  • Fyllning
  • Aprikosmarmelad
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • 2 msk ( 2-3 rutor) smält blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt vatten, smör och smält choklad. Vänd ner vetemjölet som blandats med bakpulvret.
    2. Slutligen vänds de hårt vispade äggvitorna försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord, eller bakpappersklädd, långpanna , ca 30 x 40 cm.
    3. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen. Låt svalna.
    4. Dela den kalla kakan och bred aprikosmarmelad på den undre delen. Lägg samman. Rör samman glasyren och bred över kakan.
    5. Gör ev. mönster med en gaffel eller spritsa lite av glasyren.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4
    5
    1 h
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben