Sivs squashmandelkaka

Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smält smör
  • 2 dl riven squash (zucchini)
  • 2 dl riven mandelmassa
  • 2 tsk rivet citronskal
  • eller 3 krm pressad citronsaft
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner smör, squash, mandelmassa och citron. Blanda bakpulvret i mjölet och vänd ner i smeten.
    3. Häll upp i en smord och bröad form, ca 1½ l. Grädda ca 45 minuter mitt i ugnen. Känn med en sticka att kakan är torr.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben