Sivs squashmandelkaka
Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003.
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
75 g smält smör
2 dl riven squash (zucchini)
2 dl riven mandelmassa
2 tsk rivet citronskal
eller 3 krm pressad citronsaft
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Rör ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner smör, squash, mandelmassa och citron. Blanda bakpulvret i mjölet och vänd ner i smeten.
Häll upp i en smord och bröad form, ca 1½ l. Grädda ca 45 minuter mitt i ugnen. Känn med en sticka att kakan är torr.
Liknande recept
Sivs squashmandelkaka
4
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Sivs Havre- och Nougatkaka
4.7
3
Sivs Sachertårta
5
Sivs jordnötsgodis
Sivs Stenåldersbröd
4
Sivs amerikanska chokladcookies
4.3
25-40
2
Sivs Bregott-kakor
5
60
5
Sivs kokosmazariner
30
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!