Sivs kokosmazariner

Serverar: 30 portioner

Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 50 g strösocker
  • 150 g vetemjöl
  • Hallonsylt i botten
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk smält smör
  • Ca 60 g kokos
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop smör, socker och vetemjöl till en deg. Lägg i plastfilm i kylen några timmar.
    2. Värm ugnen till 200°.
    3. Tryck ut degen i folieformar. Lägg en klick hallonsylt i botten på varje form.
    4. Vispa äggen pösiga med sockret. Blanda ner smör och cocos. Fördela blandningen i formarna. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    pemapo 12 december 2008

    Det här receptet ska jag prova, men hur många blir det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben