Sivs squashmandelkaka

Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003. En lättbakad, saftig och hållbar kaka.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smält smör
  • 2 dl riven squash (zucchini)
  • 2 dl riven mandelmassa
  • 2 tsk rivet citronskal eller 3 krm pressad citronsaft
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Rör ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner smör, squash, mandelmassa och citron. Blanda bakpulvret i mjölet och vänd ner i smeten. Häll upp i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
    2. Grädda ca 45 minuter mitt i ugnen. Känn med en sticka att kakan är torr.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben