Sachertårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Min favorittårta. Jag älskar choklad... Jag brukar utesluta aprikospurén och bara breda på den smälta chokladen. En smaksak.

Ingredienser

  • 150 g blockchoklad
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 4 äggvitor
  • 1 dl aprikosmarmelad eller barnmatspuré
  • 100 g blockchoklad
  • 1 msk smör
  • 2-3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra och brödbeströ en form ca 2 liter. Smält blockchoklad i vattenbad. Rör smör och socker krämigt. Tillsätt äggulorna. Rör sedan ner chokladen. Därefter vetemjöl blandat med bakpulvret.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitorna i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i ca 1 timme.
    4. Kakan ska nätt och jämnt vara genomgräddad. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
    5. Bred marmelad eller purén på kakan (kan uteslutas). Smält blockchoklad med smöret. Bred det över kakan. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (2)

    kirref 19 februari 2009

    Hej där, hur mycket socker ska det vara? Är inte lätt när man står här med alla ingredienserna och ska börja röra ihop smör och socker! Dessutom valde jag detta receptet för att det inte innehöll så mycket socker. Blockchokladen och aprikosmarmeladen innehåller ju redan socker, så jag blev jätte glad för det. Min nya livsstil sedan 8månader är GI. Så länge man inte stoppar i sig onödigt socker, så behöver man ju inte tänka så mycket på vikten!

    dd1986 18 april 2010

    Här kommer ett recept på en väldigt god tårta som vi åt hos Amanda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben