Sachertårta som i Wien

Serverar: 16 portioner

Här avslöjas hemligheten om den berömda tårtan från Hotell Sacher i Wien. Den har en smak av choklad, aprikos och konjak.

Ingredienser

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 150 g mjukt smör eller margarin
  • Matfett till formen
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 7 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Aprikoskräm
  • 150 g aprikosmarmelad
  • 2 msk konjak eller vatten
  • Chokladöverdrag
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1/8 liter vatten
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Rör ihop matfettet med 1 dl strösocker och vaniljsocker till en luftig smet.
    2. Separera äggulorna och äggvitorna. Blanda ner den smälta chokladen och äggulorna i smörsmeten lite i taget. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner det resterande sockret i äggvitorna lite i taget. Blanda ner äggvitan i chokladsmeten. Blanda mjölet med bakpulvret. Sikta ner det.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 26 cm i diameter, med matfett. Pudra över lite mjöl. Häll i smeten. Ställ in i ugnen och baka ca 55-60 minuter. Låt ugnsluckan vara öppen några centimeter de första 15 minuterna. Låt kakan svalna. Blanda aprikoskrämen. Värm försiktigt upp marmeladen och passera den sedan genom en sil. Blanda ner konjak eller vatten och rör fyllningen jämn.
    4. Dela kakan och pensla på aprikoskrämen. Blanda socker, vatten och choklad i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna lätt. Lägg samman kakan och pensla chokladen över tårtan.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben