Den läckra strudeln som serveras på varje café i Wien kan du göra hemma i ditt eget kök. Följ bara receptet noggrant!
Ingredienser
Degen
2½ dl vetemjöl
1 nypa salt
1 ägg
2-3 msk ljummet vatten
1 msk hasselnötsolja
Ett par droppar ättika
Fyllningen
4 äpplen, skalade och urkärnade
Saften från ½ citron
2 msk rom
½ dl russin
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 msk margarin
1 dl ströbröd
1 tsk sesamfrön
½ dl mald mandel
75-100 g smör eller margarin, smält
Mjöl till utbakning
Hur menar du med att man skall lägga degbollen på en mjölad skärbräda och ställa en varm kastrull på i 15 min? Menar du att man lägger degbollen på en mjälad skärbräda och trycker till degen med en varm kastrullbotten? Hur ska man värma kastrullen? Hur varm ska den vara? hur tunnt skall degen tryckas ut? och varför ska den stå i 15 min? Jättetacksam för svar eftersom ditt recept låter väldigt gott och jag eftersträvar ett äkta recept utan färdigköpt smördeg, som de flesta andra rekommenderar!:-)