Min variant av apfelstrudel!

Serverar: 4 portioner

Jag har endast hört talas om apfelstrudel men aldrig smakat. Min sambo har däremot gjort det, så jag slängde ihop min variant av just apfelstrudel och sambon fick såklart provsmaka. Och vad det verkade som, blev det ganska bra!

Ingredienser

  • 4 plattor smördeg alt. filodeg
  • 1 äpple
  • 50 g mandelmassa (kan uteslutas)
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk kanel
  • 20 g mandelspån
  • Ägg att pensla över
  • Instruktioner

    1. Lägg plattorna på klädd plåt och låt tina. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär äpplet i mindre bitar. Rör ihop socker och kanel, blanda med äppelbitarna. Lägg mendelmassa på plattorna. Fördela äppelröran på de fyra plattorna. Strö över mandeln och pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
    2. Servera apfelstrudeln ljummen med gräddig vaniljglass!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben