Sachertårta, glutenfri

Serverar: 12-14 portioner

Denna kaka är till alla chokladälskare! En riktig chokladbomb fylld med söt och god aprikosmarmelad.

Ingredienser

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk potatismjöl
  • 1½ dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • 150 g mörk choklad, smält
  • Fyllning
  • Ca 1 dl aprikosmarmelad
  • Garnering
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk rapsolja
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa det pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, potatismjöl och mjölmix. Rör ner det ihop med den smälta chokladen i äggsmeten.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, 23-24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna i formen.
    4. Dela kakan i två bottnar. Bred ut marmeladen på den undre bottnen och lägg den andra ovanpå.
    5. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och rör till en jämn smet. Spackla tårtan med chokladen och låt den stelna. Spritsa gärna över lite smält choklad i form av en blomma.
    6. Servera gärna tårtan med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Ingrid Peurell 24 mars 2023

    Är det rätt mängd smör i den glutenfria Sachertårtan?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben