Havre- och äppelpaj

Serverar: 1 portioner

Det ska inte vara svårt att fröjda magen och hjärtat - mjölkfri och glutenfri äppelpaj!

Ingredienser

  • 1 dl Carlshamn Mejeri Mjölkfritt flytande margarin
  • ½ dl Carlshamn Bageri Ljusa mjölmix
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 2 msk socker
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl Carlshamn Mejeri Mjölkfritt flytande margarin
  • 1½ dl Carlshamn Bageri Glutenfritt Havregryn Fullkorn
  • ¾ dl socker
  • Carlshamn Mejeri Vanilj Visp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ihop med flytande margarin, ägg, socker och havregryn till en jämn smet. Häll smeten i en smörad pajform, 24 cm.
    3. Skala äpplen och skär i tärningar. Tillsätt socker, kanel och citronsaft. Fördela äppelblandningen över pajdegen.
    4. Blanda samman resten av ingredienserna till fyllningen och häll över äppelblandningen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.
    6. Servera tillsammans med Vanilj Visp.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (1)

    Qaiza 12 oktober 2013

    Det står att man ska blanda i havregryn i första degen men inte hur mycket. Ska det vara något alls och i så fall hur mycket?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben