Havre- och kokoskakor

Serverar: 30-40 portioner

Havre, kokos och honung. Låter som en spännande smaksammansättning. Ska absolut prova dessa kakorna på jobb.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • 85 g kokosflingor
  • 85 g havregryn
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°. Häll havre, kokos, mjöl och socker i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i honungen. Blanda bikarbonaten med två msk kokande vatten i ett glas. Häll ner i kastrullen.
    2. Gör en grop i mjölbunken och häll i smörblandningen. Rör försiktigt ihop alla ingredienser.
    3. Rulla ihop till små kulor och lägg på bakplåt. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen tills de ser gyllenbruna ut. Flytta över på galler och låt dem svalna.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (2)

    petterw 2 april 2009

    Goda kakor, jag tror att receptet verkligen menar små kilor. Mina kakor blev lite större än jag tänkt mig.

    Ernst76 21 juni 2009

    Supergoda! Nästa gång tänker jag dock testa med 1/2 tsk bikarbonat, jag kände bismak av bikarbonaten. Bortsett från bismaken var dessa bland dom godaste kakor jag ätit på länge.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben