Ingredienser
Kaka
3 ägg
2 dl Dansukker strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 msk kokande vatten
Fyllning
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker gelésocker multi
1 msk kakao
1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
50 g riven choklad
4-6 bananer
Garnering
Dansukker florsocker
Denna rulltårta är underbart god, bjudit på den många gånger och den har alltid blivit uppskattad. Tyvärr är den väldigt jobbig att rulla och sedan skära, men det ser man förbi för den är så god. När jag gjorde den skivade jag bananerna i småbitar och slängde ner i chokladröran så blev bananen mer fördelad i rulltårtan. Rekomenderar denna varmt, men man får stå ut med lite klet.
Har tidigare gjort liknande rulltårta utan gelsocker, utan riven chocklad i grädden och med endast en rad av bananer 2-3 st. Grädden skall vispas¨hårt. Det går lättare att rulla in en rad bananer och den blir finare i att titta på. Ett tips till är att rulla från kortsidan vilket gör att det blir ngt varv extra. Blir snyggt. Man får "hålla in" i början av rullningen annars flyter den ut. Värt att prova i alla fall. Ditt recept är väldigt gott med en annan finnes.